Зародження і розвиток ідей теорії стохастичних диференціальних рівнянь в українській школі математики - Портенко, Микола (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2023)
Як зародилось поняття стохастичного диференціального рівняння в рамках української математичної школи та як проходило становлення теорії таких рівнянь в Україні - це основні питання, що їх висвітлено в статті.