CLX років від дня народження академіка Д. О. Ґраве - Герасименко, Віктор; Максименко, Сергій (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2023)
З нагоди 160-річчя від дня народження академіка Д. О. Ґраве у цьому передньому слові наведено деякі біографічні факти з життя та творчості видатного Вченого. Загалом цей том Праць Інституту математики, періодичного видання, заснованого в 1938 р. академіком Д. О. Ґраве, містить лекції Ґравевських читань та праці з актуальних напрямів розвитку сучасної математики в Україні.