Метрична та ймовірнісна теорії G_2-зображення чисел - Працьовитий, М. В.; Лисенко, І. М.; Маслова, Ю. П. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2019)
Для двоосновної системи кодування чисел відрізка [0;g_0], g_0<1, з різнознаковими основами g_0 і 12<g_1g_0-1, засобами алфавіту A={0;1}: equationex:ab:1 x=α_1 g_1-α_1+^∞_k=2(α_k g_1-α_k^k-1_j=1g_α_j) Δ^G_2_α_1α_2…α_k…, equation де α_nA, розвивається ймовірніснісна теорія, а саме розглядаються розподіли цифр випадкової величини X з заданим розподілом і розподіл випадкової величини ξ, визначенний розподілами цифр її G_2–зображеннями (ex:ab:1) у випадку їх незалежності. Встановлюється лебегівська структура розподілу, вивчаються диференціальні властивості функції розподілу, а також властивості його спектра та носія.