Відділ механіки та процесів керування Інституту математики НАН України. Кінець ХХ - початок ХХІ століття. Нарис - Новицький, Віктор (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2022)
Викладено, у вигляді нарису, короткий екскурс у життя відділу механіки та процесів керування в Інституті математики НАН Укра- їни в кінці двадцятого та на початку двадцять першого століть.