π-теорема у проблемі параметричної редукції динамічних систем - Легенький, В. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2006)
Проаналізована роль π-теореми в проблемі параметричної редукції динамічних систем. На прикладах показано, що передчасне застосування π-теореми звужує можливості такої редукції та ускладнює подальший груповий аналіз вихідної динамічної системи.