Зважене гасiння обмежених збурень у системi керування лiтака в режимi посадки - Мазко, О.Г.; Кусій, С.І. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2020)
Розглянуто лiнiйну модель системи керування лiтака в режимi посадки за наявностi обмежених зовнiшнiх збурень. Реалiзовано методику лiнiйних матричних нерiвностей у узагальненiй задачi H∞-оптимiзацiї з метою оцiнки й пониження впливу зовнiшнiх i початкових збурень на якiснi характеристики системи. Зокрема, дослiджено вплив вагових коефiцiєнтiв узагальнених критерiїв якостi на запас стiйкостi й час пе- рехiдного процесу замкненої системи.