Про один клас ніде не монотонних функцій з фрактальними властивостями, який містить підклас сингулярних функцій - Працьовитий, М. В.; Климчук, С.О. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2017)
У роботі розглядається клас неперервних функцій f, означених на відрізку [0;1] рівністю f(x)=δ_α_1(x)1+^∞_k=2[δ_α_k(x)k^k-1_j=1g_α_j(x)j] Δ^G^*_3_α_1α_2…α_k…, де ||q^*_ik|| — нескінченна стохастична додатна матриця (i=0,1,2; kN); β_0k=0, β_1k=q_0k, β_2k=q_0k+q_1k; (ε_k) — задана послідовність чисел, де 0ε_k1; g_0k=1+ε_k3=g_2k, g_1k=1-2ε_k3, δ_0k=0, δ_1k=g_0k, δ_2k=g_0k+g_1k, kN. Встановлено критерії строгої монотонності, немонотонності та ніде не монотонності, недиференційовності й сингулярності таких функцій. Приділяється увага властивостям множин рівнів функції f.