Інтегровні геодезійні потоки на двовимірній сфері, породжені одновимірними багаточастинковими системами - Вус, А. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2006)
Розглянуто питання існування додаткового першого інтеграла геодезійного потоку ріманової метрики на двовимірній сфері. Отримано явний вигляд відповідних метрик, пов'язаних з потенціалами взаємодії інтегровних три- та чотиричастинкових систем Калоджеро-Мозера та Тоди.