Класи симетрії, еквівалентності та інтегровності рівнянь Абеля - Бойко, В. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2006)
Запропоновано підхід для опису інтегровних випадків рівняння Абеля, що базується на підвищенні порядку та використанні перетворень еквівалентності для відповідного звичайного диференціального рівняння другого порядку. Розглянуто проблему лінеаризації розглядуваного класу рівнянь.