Аномальна дифузія в динамічних системах з відбиттям - Нижник, І. Л. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2017)
У роботі отримані достатні умови існування властивості Бернуллі в узагальнених більярдах з неідеальним законом відбиття. Розглянуто ряд важливих конкретних прикладів. Досліджена детермінована дифузія в динамічних системах з відбиттям. Встановлені достатні умови, коли детермінована дифузія аномальна.