Про апроксимацію функцій класу NBV[a,b] - Михайлець, В. А.; Пелехата, Б. Б. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2017)
Доведено, що кожна функція з NBV[a,b] є рівномірною границею послідовності східчастих функцій того ж класу, крайні сходинки яких можуть вироджуватись у точки, а варіації функцій обмежені в сукупності. Зокрема, із цього випливає, що лінійна оболонка δ-мір Дірака секвенціально щільна у просторі мір Радона на [a,b] в w^*-топології.