Про деякі апроксимаційні властивості q-параметричних многочленів Бернштейна - Найко, Д. А. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2016)
У 1997 році Філіпс (Fhillips) ввів узагальнені поліноми Бернштейна B_n (f,q;x), побудовані на q-біноміальних коефіцієнтах (q>0). При q=1 поліноми B_n (f,q;x) збігаються з класичними многочленами Бернштейна B_n (f;x), але у випадку q e 1 - це новий клас поліномів, що мають цілий ряд цікавих властивостей. Ми встановлюємо асимптотичну формулу наближення q-поліномами Бернштейна степеневої функції при фіксованому q.