Несиметрична фрактальна апроксимація функцій у просторі L_p^α ,β (I) - Назаренко, М. О.; Брязкало T. A. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2015)
Встановлені достатні умови для того, щоб послідовність функцій, які є результатом дії ітераційного оператора фрактального перетворення на деяку функцію, збігалася на відрізку. Одержано оцінки для похибки фрактального наближення, що є аналогами теореми Барнслі про колаж з фрактального наближення на просторі інтегровних у p-му степені функцій з несиметричною метрикою. Окремим випадком було адаптовано суперфрактальну апроксимації множин до апроксимації функцій у L_p^α,β(I).