Групова класифікація рівнянь Шрьодінгера зі змінною масою - Засадко, Т. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2015)
Проведено групову класифікацію рівнянь Шрьодінгера зі змінною масою, які мають одну часову та дві просторові змінні. Ці рівняння включають дві довільні функції, що задають масу та потенціал. Показано, що існує двадцять один клас рівнянь такого типу з різними симетріями. Ці класи визначені з точністю до групи еквівалентності досліджуваних рівнянь, яка є конформною групою у двовимірному Евклідовому просторі.