Transversality and Lipschitz-Fredholm maps - Eftekharinasab, K. (Збірник Праць Інституту математики НАН України, 2015)
Вивчається поняття трансверсальностi вiдображень Лiпшица-Фредгольма у контекстi обмежених многовидiв Фреше. Доведено, що множина всiх вiдображень Лiпшица-Фредгольма фiксованого iндексу мiж просторами Фреше має властивiсть стiйкостi трансверсальних перетинiв. Дано пряме узагальнення теореми Смейла про транс- версальнiсть, для доведення якого використовується узагальнення теореми Сарда на цю категорiю многовидiв. Також отримано вiдповiдь на вiдоме питання про iснування структури пiдмноговиду на прообразi трансверсального пiдмноговиду.